Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

Întrebări frecvente despre vânzarea unei proprietati in Romania

 • Ce costuri presupune vanzarea proprietatii mele?

  Costurile implicate in vanzarea proprietatii dumneavoastra constau in :
  1.Intabularea actului de proprietate
  2.Planul cadastral al imobilului (schita proprietatii)
  3.Certificatul de performanta energetica
  Certificatul de preformanta Energetica pentru imobil (CPE) este o cerinta legala si obligatorie la vanzarea imobilului. Consilierii Apollon va pot recomanda catre un Auditor Energetic care va poate realiza acest certificat. Eliberarea acestui certificat se poate face in 3 zile lucratoare.
  4.Taxele legale pentru impozitarea proprietatii
  La semnarea Contractului de Vanzare-Cumparare in forma autentica la notariat, trebuie sa achitati impozitul pentru transferarea dreptului de proprietate.Vezi calcul Taxe notariale
  5. Comisionul agentului imobiliar
  Comisionul agentiei este platibil odata ce Consilierul imobiliar va vinde proprietatea, iar actele de vanzare-cumparare au fost semnate in forma autentica la notariat. Comisionul pereceput este un procent din pretul de vanzare al proprietatii. Vezi taxe Apollon
 • Exista costuri suplimentare de marketare a proprietatii scoase la vanzare?

  Toate cheltuielile de marketing sunt incluse in comision, conform pachetului de servicii ales si negociat.
 • Care este diferenta intre un Contract de Intermediere si un Contract de Reprezentare imobiliara?

  Diferenta majora intre Contractul de intermediere si Contractul de Reprezentare imobiliara (CRE) consta in faptul ca la CRE Agentul imobiliar reprezinta interesele unei singure parti din contract - Vanzatorul sau Cumparatorul. In cazul Contractului de intermediere Agentul imobiliar are rolul medierii unei tranzactii fiind cum s-ar spune "la mijloc" , incercand sa satisfaca cerintele ambelor parti contractante.
 • Ce acte sunt necesare pentru a-mi vinde proprietatea?

  - Extras de carte funciara;
  - Certificat fiscal;
  - Adeverinta de la asociata de locatari;
  - Contractul de vanzare cumparare in original;
  - Documentatia cadastrala;
  - Acte de identitate ale proprietarilor
  - Certificat de performanta energetica
 • Trebuie sa redecorez/renovez locuinta inainte de a o scoate la vanzare?

  Nu este esential sa renovezi locuinta inainte de a o scoate la vanzare. Cu toate acestea, prima impresie conteaza, iar pentru a face proprietatea dvs mai prezentabila este indicat sa-i dati un pic "de fata" cum s-ar spune, adica la momentul inspectieio sa aveti lucrurile personale stranse, sa iluminati camerele, etc.
 • Cine ii va insoti pe clienti pentru vizionari si cand vor avea loc acestea ?

  Agentul dvs imobiliar va insoti Clientii la toate vizionarile care sunt programate in prealabil insoti la vizionari, bineinteles in timpul dvs disponibil. Daca dvs sunteti ocupat, este recomandabil sa inmanati o cheie Agentului imobiliar pentru a maximiza poten?ialul de vizualizare. Totodata in unele circumstante Agentul va poate solicita sa efectuati unele vizionari neinsotiti de catre acesta.
 • Trebuie sa fiu si eu prezent la vizionari?

  Trebuie remarcat faptul ca potentialii Clienti cumparatorii se simt de cele mai ori mai relaxati atunci cand proprietarul nu este prezent. Intrucat Agentii Apollon insotesc Clientii la toate vizionarile, daca le predati si cheile proprietatii, prezenta dvs nu va mai fi necesara.
 • Daca accept o oferta de cumparare, mi se vor mai aduce clienti in continuare?

  Acest lucru depinde de condi?iile ofertei de cumparare ?i de preferintele dvs. Daca considerati ca oferta nu se incadreaza in conditiile dvs puteti sa o refuzati sau sa faceti o contra-ofert. Agentul dvs imobiliar va media negocierea sau va va reprezenta in fata Cumparatorului in functie de modul de lucru pe care l-ati agreat cu acesta.
 • Cand trebuie sa ma mut?

  Data de eliberare a proprietatii va fi mentionata in Contractul de vanzare-cumparare, si se va stabili de comun acord cu viitorul proprietar.

Întrebări frecvente despre inchirierea unei proprietati – Client Proprietar

 • Intentionez sa dau spre inchiriere un imobil. Ce presupune acest proces?

  Procesul de inchiriere a proprietatii dumneavoastra consta in :
  -Realizarea inventarului locuintei pe baza de proces verbal
  Adresati-va Agentulului dvs. imobiliar pentru a realiza un inventar al mobilierului si electrocsanicelor din imobilul dvs. Inainte de a-l inchiria.

  -Comisionul Agentului imobiliar
  In calitate de Client Locator, agentia imobiliara Apollon nu percepe comision de la dvs. In cazul in care Agentul dvs imobiliar va inchiria proprietatea dvs, el va percepe comision doar de la Clientul chirias.

  -Comisionul de administrare a proprietatii inchiriate
  In cazul in care doriti sa contractati serviciul de Administrare imobile inchiriate, atunci va trebui sa achitati catre Agentul dvs Imobiliar un comision de administrare .
  Pe baza Contractului de administrare Agentul dvs imobiliar se va ocupa permanent de incasarea chiriei lunare, virarea chirieri in contul dvs lunar, de mentenanata imobilului inchiriat, de achitarea la zi a utilitatilor/cheltuielilor de asociatie de catre chirias, etc.
 • Ce acte sunt necesare pentru a inchiria un imobil?

  Actul de proprietate;
  Copii dupa buletinul locatorului si al locatarului;
  Contract de inchiriere tip de la sectia financiara;

  In cazul in care chiriasul este persoana juridica trebuie sa perzentati si:
  Copie dupa statutul firmei;Copie dupa certificatul de inmatriculare;Codul fiscal;
  Stampila;Acceptul asociatiei de locatari pentru infiintarea in imobil ca sediu de firma/punct de lucru.;
 • Care este impozitul pentru declararea unui apartament inchiriat si CASS?

  In cazul in care nu ati optat pentru determinarea veniturlul in sistem real in conditiile art.62, alineatul 3 din CF, venitul net din cedarea folosintei bunurilor se stabileste prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut (art.62, alineatul 2 din CF).

  Exemplu: chirie declarata in contract 900 lei venit brut/lunar. Rezulta 10.800 lei venit brut anual
  Impozitul anticipat se va determina astfel:
  (900*12 luni)-(10.800*25%)=10.800-2.700=8.100*16%=1.296 lei /an
  Rezulta =324 lei per trimestru
  CASS se va determina prin inmultirea venitului net cu cota de 5.5%:
  8.100*5.5%=445/=111 lei per trimestru
 • Cine este Apollons?

  Apollons, cu o experienta de 20 de ani in industrie si unul dintre cele mai puternice branduri imobiliare din Romania, este un broker autohton de francize imobiliare, care dezvolta o retea la nivel national alcatuita din “indivizi francizati” care colaboreaza.
  Apollons nu este o franciza imobiliara traditionala!
 • Care este Modelul de Business Apollons?

  Credem cu tarie in digitalizarea domeniului imobiliar. Astfel, am facut un pas mai departe si am eliminat modelul francizei traditionale si cheltuielile costisitoare de operare ale acesteia cu un nou concept in care agentii, adoptand o atitudine de genul ”Oriunde, oricand…”, opereaza discret din asa numitele “cloud-offices” (“birouri in nori”), sunt dispusi sa invete in permanenta si sa ajute in acelasi timp si pe alti agenti-colegi sa invete pentru a putea creste impreuna.
 • Cui se adreseaza acest model de business?

  Apollons, fiind o companie full-service pentru agentii care alcatuiesc reteaua, se adreseaza urmatoarelor categorii de afiliati si parteneri:
  • Agenti independenti – agenti “Solo” sau cupluri (soti sau concubini care in interiorul retelei sunt considerati a fi o singura persoana francizata).
  • Echipe de agenti – care au in componenta lor un Team Leader si maxim 4 agenti colaboratori si care lucreaza impreuna.
  • Agentii imobiliare – a caror administrator sau manager de agentie este considerat ca si un “individ francizat” si are in cadrul ei, ca si angajati sau colaboratori, 5 – 10 – 15 agenti.
 • Care sunt Beneficiile Majore ale aderarii la reteaua Apollons?

  • Brand, Know-How
  • Sistem de vanzare profesional
  • CRM – Program de gestionare a activitatii
  • Suport (Tehnic, Juridic, Logistic, Call Center, Creditare)
  • Feed-uri automate catre portaluri imobiliare
  • Acces la Planul de Educatie la nivel national
  • Marketing in Retea
  • Contracte Standard si materiale de lucru specifice
 • Ce ofera concret compania agentilor d.p.d.v. al educatiei in domeniu?

  • Ca si agent afiliat la reteaua Apollons poti participa la seminarii, ateliere de lucru, conferinte live sau on-line, gratuit ori la preturi preferentiale dar in acelasi timp ai acces nelimitat, pe baza de user si parola la inregistrari video pe diferite subiecte si tematici de interes imobiliar.
  • Pe langa toate acestea departamentul nostru de educatie prin Centrul de Educatie&Coaching mai organizeaza 3 tipuri de cursuri – initiere, specializare si calificare – toate autorizate ANC si atestate UNAI.
  • In plus, se mai pot organiza, la cerere, sedinte de coaching individuale sau cu intreaga echipa.
 • Ca sa imi desfasor activitatea ca si agent afiliat Apollons am nevoie sa fiu licentiat?

  Avand in vedere ca inca nu exista o lege in Romania care sa reglementeze domeniul imobiliar si sa ceara acest lucru, nu, nu aveti nevoie de o licenta. Insa pentru a activa ca si afiliat la reteaua Apollons aveti nevoie sa faceti cursul de initiere in imobiliare, curs autorizat ANC si atestat de UNAI, in primele 2 luni de la intrarea in retea.
 • Ce castiguri pot avea eu ca si agentie imobiliara locala daca devin partener Apollons?

  Ca si agentie locala partenera veti avea de castigat prin faptul ca va veti putea mari echipa oferind suport, atat logistic cat si de mentorat, agentilor afiliati la reteaua Apollons din zona dvs., care ori sunt la inceput de drum sau lucreaza part-time ori activeaza pe cont propriu, doresc un mediu colaborativ si nu au un spatiu propice desfasurarii activitatii. Veti avea de castigat atat pe plan financiar cat si strategic bucurandu-va in acelasi timp de notorietate si credibilitate in judet. Si toate astea in conditiile in care va pastrati propriul brand iar castigurile sunt 100% ale dumneavoastra.
 • Este de ajuns sa lucrez part-time in reteaua Apollons sau trebuie sa ma dedic total?

  Nu este recomandat sa renunti la vechiul job pana nu vezi daca iti place sa faci imobiliare asa incat poti intra in parteneriat cu noi lucrand part-time. Dar pentru a avea succes trebuie sa te dedici total. Sau mai exista varianta ca si proprietar de afacere sa poti alege un manager de agentie care sa se ocupe de business.
 • Din ce asociatii face parte Apollons?

  Apollons este membru al unor asociatii de profil care respecta un inalt nivel de etica:

  1. Uniunea Nationala a Agentiilor Imobiliare - UNAI,
  2. Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania - ANEVAR,
  3. Asociatia Europeana a Profesiilor Imobiliare – CEPI,
  4. Clubul Profesionistilor in Imobiliare - CPI.