Cheia pentru a prospera din comisioane

Cheia pentru a prospera din comisioane

Cheia pentru a prospera din comisioane este o planificare adecvată.

 

 

Locurile de muncă legate de diverse vânzări care plătesc numai comisioane pure și fără salariu sunt populare în multe companii, în special în agențiile imobiliare. Este considerat că, prin intermediul acestui plan de compensare, vânzătorul este plătit exact pentru ceea ce produce, nici mai mult, nici mai puțin. Prin urmare, dacă un agent de vânzări finalizează o mulțime de tranzacții, va face multe comisioane, iar dacă nu, compania nu îl va plăti.

 

Această linie de raționament explică de ce mulți agenți de vânzări, în special novicii, nu doresc nimic de-a face cu o muncă bazată doar pe comisioane. Este deranjant să știi că poți să mori de foame dacă nu aduci suficiente vânzări, iar tocmai această panică îngreunează munca, provocând un ciclu vicios de eșec. Adevărul este însă că orice agent de vânzări competent poate fi foarte fericit - și poate câștiga mulți bani - într-un loc de muncă pur comisionar, chiar dacă agentul de vânzări nu are experiență.

 

Conducta dvs. de vânzări

 

Fiecare poziție de vânzare tinde să treacă prin cicluri de „sărbătoare sau foamete”. Monitorizarea canalului de vânzări vă va ajuta să controlați acest ciclu, deși tot veți avea tendința de a avea luni în care faceți multe vânzări și alte luni în care fiecare vânzare pare să se destrame chiar înainte de finalizare. Deci, dacă aveți un plan bazat numai pe comisioane, TREBUIE să alocați niște bani din lunile de „sărbătoare” pentru a vă ajuta să plătiți necesitățile în perioadele de „foamete”. Păstrarea unei “bărci de salvare” financiare este importantă în orice loc de muncă care include comisioane, dar este de zece ori mai importantă atunci când comisioanele sunt tot ceea ce câștigați.

 

Înainte de a începe treaba

 

Așezați-vă și socotiți cheltuielile lunare. Notați totalul cheltuielilor dvs. fixe și adăugați puțin mai mult decât media pentru cheltuielile dvs. non-fixe. De exemplu, dacă factura dvs. electrică variază de la 50 lei la 100 lei pe lună, dar este de obicei aproximativ 60 lei, calculați-o în bugetul dvs. la 75 lei. În acest fel, nu veți întâmpina probleme dacă aveți o lună în care aveți mai mult de plată combinată cu un cec de comision redus.

 

Odată ce ați tras o concluzie referitoare la cheltuielile lunare, aruncați o privire la planul de comisioane și calculați câte vânzări ar trebui să faceți în fiecare lună pentru a acoperi acele cheltuieli lunare - apoi adăugați câteva vânzări din care să plătiți urgențele inevitabile, cum ar fi defectarea mașinii sau câinele care are nevoie de tratamente veterinare scumpe. Este numărul minim de vânzări pe care l-ați calculat realizabil pentru o lună medie? Dacă răspunsul este nu, această slujbă nu este potrivită pentru dvs.! Refuzați-o și căutați una care fie oferă comisioane mai mari, fie are un salariu de bază din care puteți trăi.

 

Acoperirea lunilor slabe

 

Presupunând că sunteți mulțumit de vânzările minime calculate, va trebui totuși să aveți în vedere scăderea ocazională a vânzărilor din planificare. Dacă nu aveți deja unul, deschideți un cont de economii la banca dvs. Apoi, când aveți o lună deosebit de reușită, depuneți o parte din câștigurile dvs. în acel cont de economii pentru o zi ploioasă. Doar dacă aveți niște bani alocați pentru situații de urgență vă va face să vă simți mai sigur, ceea ce vă va ajuta să vă relaxați și să vă bucurați de slujba dvs.

 

Vânzările dvs. trebuie să se îmbunătățească?

 

Dacă aveți deja o slujbă bazată doar pe comisioane și vă luptați (câteodată chiar din greu) să faceți suficient pentru a vă descurca, vă puteți îmbunătăți situația analizând de ce nu reușiți să finalizați vânzări. În ce moment al procesului de vânzăre pierdeți perspectiva? Chiar la început, pentru că nu aveți destui clienți potențiali? Atunci urmăriți o nouă sursă de clienți potențiali sau cumpărați o listă de lead-uri. Faceți o mulțime de apeluri la rece, dar nu aveți multe întâlniri? Aruncați o privire la abordarea dvs. de apelare rece și fomulați un “ice breaker” bun sau prezentați câteva beneficii atrăgătoare. Locurile de muncă cu comision pur sunt adeseori mai independente decât cele salariate, deoarece dacă o companie investește un salariu în tine, vor dori, de asemenea, să te gestioneze destul de atent. Într-un serviciu de comision pur, va trebui să vă asumați responsabilitatea pentru gestionarea propriei activități, tocmai de aceea mulți agenți de vânzări cu experiență adoră rolurile de comisioane pure.