Măștile pe care le purtam. In imobiliare.

Măștile pe care le purtam. In imobiliare.

 

 

Măștile pe care le purtăm. În imobiliare.

Mereu suntem în căutarea unei formule magice pentru a deveni super-agenți. Dar adevărul este că această putere vine dintr-un singur lucru și vine din interiorul nostru. Care este acea putere și cum te poate ajuta în viața ta și în afacerile imobiliare cu clienții tăi?

 

Tu și Masca pe care o porți

Este vorba despre felul în care ne arătăm lumii. Eu, tu… și oricare dintre noi.

Este vorba despre măștile pe care le purtăm cu mult, mult timp înainte de a apărea și pandemia asta, măști pe care multi dintre noi încă le mai purtăm.

Asta este fațada. Este ceea ce afișăm noi către lume, prin care arătăm că totul ne merge bine, că totul este perfect la noi. Pentru a arăta de fapt ceea ce, de multe ori, de cele mai multe ori, nu suntem.

Asta găsim și pe rețelele de socializare, nu-i așa? Pentru că postăm poze cu noi așa cum dorim să ne arătăm lumii. Persoane care public se comportă într-un anumit fel iar în privat altfel. Pe Facebook sau Instagram au o fațadă iar în realitate aceea nu este fața lor.

Dar întrebarea este dacă chiar asta este fața noastră reală?

 

Istoricul Măștilor…

Încă de pe vremea arenelor romane portul măștilor era ceva banal. Actorii chiar își țineau măștile în fața chipului pentru a interpreta rolul jucat. Și așa jucau piesa. Măștile simbolizau cele 2 tipare, bucuria sau tristetea personajului iar piesa era ori o comedie ori o tragedie.

Iar astăzi, în viața de zi cu zi, ca actor al vieții tale, tu joci un rol. Deci porți o mască. Care este masca pe care o porți? Eu nu știu… Nu pot răspunde. Tu esti cel care știi cel mai bine…

Și mai mult, de multe ori încurcăm măștile, jucăm un rol cu o altă mască, nepotrivită. Confundăm rolurile cu măștile pe care le purtăm. Adică îți joci rolul de partener, iubit/iubită, din postura de șef de la serviciul pe care-l ai, de exemplu. Și cunoaștem urmarea…

Și s-ar putea să fie mai multe măști pe care le purtăm poate, în același timp…

 

Măștile purtate în imobiliare

Unul din lucrurile în care am crezut încă de la început ca agent imobiliar a fost că voi obține numai contracte bune, fără vânzări proaste.

Ce înseamnă vânzări proaste? Înseamnă tot o MASCĂ… Da, pentru că sunt minciunile, poveștile false pe care le spunem, doar pentru a obține ceea ce vrem. Dar astea nu le postăm pe rețelele de socializare și despre ele nu vorbim. Doar le folosim în interes propriu.

Oameni buni, este o întrebare cheie pe care orice lead, prospect sau client de-al tău o are:

“Pot să am încredere în tine?

Ești chiar tu, cel din fața mea, sau te ascunzi în spatele vreunei măști?”

Pentru că ceea ce am descoperit din experienta mea de viață și lucrând cu zeci și sute de agenți imobiliari de-a lungul timpului este că:

Cine nu are nimic de ascuns este cea mai puternică persoană din lume.

Și poate cunoașteti și voi asemenea persoane în viața voastră, nu-i așa? Persoane care sunt nepoliticoase sau rele dar false. Recunosc că au o parte întunecoasă în ele, ca toți dealtfel și nu o țin ascunsă sub preș ci o arată lumii așa cum e.

 

Adevărul despre Minciuni

Minciunile nu pot rezista în timp. Ele sunt date de gol prin ochii noștri, prin atitudinea noastră. Ies la suprafață prin obiceiurile și alegerile pe care le facem.

Dacă vrei să descoperi instant acea putere uriașă care zace în tine atunci ai pur și simplu curajul să-ți dai jos masca sau măștile pe care le porți și să fii sincer cu tine. Abia după ce esti autentic poți fi sincer cu ceilalti iar asta îți va da o putere extraordinară.

Problema este că doar câțiva dintre noi au curajul s-o facă…

Entuziasm,

Florin

 

PS1. Care este masca pe care o porți și de care trebuie să te desparți?

PS2. Te rog să-mi răspunzi acum pe email florin.popovici@apollons.ro pentru că altfel o să zici că nu ai avut timp. Asta mă va ajuta să continui să-ți scriu în emailul următor…