Ghidul cumparatorului

Ghidul cumparatorului

Ghidul cumparatorului

Pentru a parcurge mai usor o tranzactie imobiliara si pentru a nu parea un proces prea complicat pentru Tine, am creat un nou concept denumit: Procesul de Cumparare in Linie Dreapta format din 7 PASI: 

1. Obtinerea acordului bancar de principiu

Inainte de a incepe cautarea unei locuinte este recomandat sa stii cati bani cash ai. Daca ai nevoie de un imprumut trebuie sa obtii un acord bancar de principiu. Asa vei sti ce casa iti poti permite. Consilierul nostru de Credit te va ajuta sa alegi oferta bancara cea mai potrivita pentru tine.

 

2. Selectarea ofertelor potrivite nevoilor tale

Odata ce Consilierul imobiliar a inteles clar cerintele si preferintele tale iti va face o selectare a ofertelor care ti se potrivesc. De asemenea, Consilierul tau te va tine la curent in mod constant prin SMS si e-mail atunci cand noi proprietati din zona devin disponibile pe piata.

 

3. Vizionarea proprietatilor

Cu o programare in prealabil, la o ora convenabila pentru tine, chiar daca este peste orele de program sau in weekend, vei putea viziona proprietatile selectate insotit de Consilierul Tau care iti va sta la dispozitie pentru orice intrebare sau alte sfaturi si informatii de care ai nevoie.

 

4. Oferta Acceptata / Redactare Antecontract

Dupa alegerea proprietatii oferta ta de cumparare va fi inaintata catre vanzator atat verbal cat si in scris. Odata ce oferta a fost acceptata Consilierul de Credit verifica si pregateste actele necesare pentru intocmirea Antecontractului. la semnare vei achita catre vanzator un avans de 5-10% din valoare.

 

5. Aprobarea din partea bancii / avizul Fondului de Garantare

Consilierul imobiliar va insoti atat evaluatorul Bancii cat si auditorul energetic la inspectia proprietatii in vederea intocmirii Raportului de Evaluare, respectiv a Certificatului de Performanta Energetica, documente necesare pentru a obtine acordul Bancii.

 

6. Pregatirea actelor pentru notariat

Consilierul Creditare-Tranzactii verifica actele necesare finalizarii tranzactiei, le inmaneaza Notarului intr-o mapa si totodata face programare la notariat pentru semnare.

 

7. Finalizarea tranzactiei

La semnarea actelor notariale vei achita cash sau prin banca diferenta de pret. Daca tranzactia se face cu credit atunci diferenta de pret se va transfera in contul vanzatorului imedita dupa semnare. 

FELICITARI ! Acum esti Proprietarul legal al noii tale locuinte!